Jan D. Oker-Blom

Valtuustokysymys

Kysymys kaupunginvaltuuston kyselytunnille

Viime lauantain Helsingin Sanomista saimme lukea kaupunkisuunnitteluviraston tilaamasta, arkkitehtitoimisto Okuluksen tekemästä visioraportista Kauppatorin alueen kehittämisestä. Siinä esitetään muun muassa Suomenlinnan lautan siirtämistä Vanhan kauppahallin lähelle, suuren pysäköintiluolan rakentamista torin alle, raitiovaunupäätepysäkin siirtämistä Palacen eteen ja vesiveistosta Presidentinlinnan eteen.

Hiljattain myös Yhdysvaltojen entisen suurlähettilään Bruce Oreckin johdolla järjestetyn torikojukilpailun tulokset julkistettiin.

Mutta missä vaiheessa on Kauppatorin alueen kokonaissuunnittelu? Miksi Kauppatorin alueesta ei ole vieläkään voitu kehittää turisteille houkutteleva nähtävyys ja kaupunkilaisille ylpeyden aihe? Missä viipyy kokonaissuunnitelma, joka yhdistää uudet rakennelmat, kuten Helsinki Allas, ravintolat ja perinteinen torikaupankäynti?

Kaupunkivaltuutettu Jan D. Oker-Blom