Jan D. Oker-Blom

Björkholmen snart ett minne blott

Tyvärr är Björkholmen snart ett minne blott. I stadsstyrelsen godkändes idag västmetrons projektplan inklusive byggning av Björkholmens station. Jag var naturligtvis emot, men förlorade omröstningen 12 – 3. De grönas dubbelmoral är frapperande, man låtsas bekymra sig om våra stränder och talar om att skydda havet, men godkänner samtidigt den mest konstgjora utbyggnad i havet. Man förespråkar demokrati och lokal förankring men struntar blankt i omfattande protester av invånare och stadsdelsföreningar. Skamlöst. Till råga på allt sker hela saken dessutom i fel ordning, eftersom bostäderna och kontoren som motiverar stationen inte ännu ens är planerade och stadens beslutsordning skulle förutsätta att delgeneralplanen skall godkännas först. Men har makten stigit i huvudet så har den.