Jan D. Oker-Blom

EU:n pitää keskittyä olennaiseen

Mielestäni EU:n pitää keskittyä ainoastaan suuriin kysymyksiin jotka eivät tunne rajoja sekä maiden välisiin kysymyksiin. Tärkeimpiin kysymyksiin kuuluvat EU:n talouspolitiikka ja Euroopan kilpailukyky, puolustus- ja turvallisuuspolitiikka sekä ympäristöuhkien vähentäminen. Tämän lisäksi EU:lla on syytä ajaa sellaisia asioita, jotka yksittäiselle maalle ovat hyvin vaikeita ajaa, koska painoarvo ja vaikutusvalta eivät riitä. Esimerkkinä voi mainita Kyoto-sopimuksen.

EU on kuitenkin sekoittunut mitä ihmeellisimpiin pikkuasioihin. Mielestäni nuuskan kieltäminen on turhaa ja joka tapauksessa asia joka ei EU:lle kuulu. Kalastuspolitiikasta on tullut farssi, joka osoittaa että EU:ssa ei ymmärretä paikallisia erityisoloja ja -ehtoja. Siinäkin on vielä menty pikkuseikkoihin, jotka eivät edes sovi poliittiseen päätöksentekoon. Myös tervasta on tullut ongelma EU:n myötä ja esimerkkien lista voisi olla loputon.

Jos ja kun EU keskittyy olennaiseen, niin tärkeät asiat saadaan hoidettua kunnolla ja turhat jätettyä pois. Sitä liberaalien ryhmä haluaa.