Jan D. Oker-Blom

Legalisera snus

Snus

Längden på straff för snusförsäljning är orimliga när man jämför med många straff som på senare tid delats ut för bland annat våldtäkt och misshandel. Det handlade naturligtvis om stor ekonomisk vinning, intäkter som borde ha kommit till staten och som staten skulle få om det voe lagligt. Vi borde arbeta för att få snus lagligt. Det är inkonsekvent att snus är förbjudet medan räkning av cigarretter är lagligt. Båda är illa för hälsan, men cigarretter är värre eftersom de ofta även stör och skadar någon i omgivningen. Om statens uppgift alltid är att skydda alla medborgares hälsa är det mycket annat som likväl borde vara förbjudet. För egen del tycker jag att individen måste bära en viss del av ansvaret och äga friheten att göra sådant som inte skadar andra.