Jan D. Oker-Blom

Seminarier, möten och debatter

Valtider är stressiga men mycket givande tider. Denna gång råkade sig att jag samtidigt som valarbetet pågår för högtryck  fick äran att delta i ett mycket intressant race – 72 h Race to Innovation. Idén härstämmar från Sverige och det hela går ut på att människor som inte från tidigare arbetat ihop kan komma upp med produkter (eller rentav patenter) eller nya servicekoncept på endast 72 timmar. Från ingenting till en fungerande firma eller en såld idé på bara tre dygn – och det sker faktiskt! I detta race lämnades det in 18 patentansökningar, av vilka jag är med på en. Mitt livs första. Oberoende om detta leder till lönsamma affärer eller ej är jag tacksam över att ha fått delta och mycket nöjd med min grupp och de kontakter jag skapade.

Dessa dagar kryddades ännu av politik. Igår var det för min del en debatt i TV2 om huvudsakligen metropolen, bostäder och kollektivtrafik. I tryggt och bekant sällskap av bl.a. fullmäktiges ordförande Rakel Hiltunen och bostadsminister Jan Vapaavuori.

Ikväll är jag just hemkommen från en valdebatt på Handelsgillet. Trevligt som vanligt kan man nästan inte ens känna det som valarbete utan en social tillställning bland bröder. Debatten handlade dock om allvarliga frågor och paneldeltagarna fick en hel del att svara på. Som sällskap hade jag bl.a. SDP:s unga hopp Hildur Boldt och Samlingspartiets sociala begåvning Harry Bogomoloff.

Fredagskvällens program är hemligt, men likväl till nytta inför valet.

Den som vill träffa mig får gärna komma till valstugans invigning inkommande lördag!