Jan D. Oker-Blom

Musikhusets teater

Fullmäktige behandlade igår en höjning av maximipriset för Musikhuset. Fullmäktiges ordförande Rakel Hiltunen skulle inte ha påpekat att Rundradions TV-kameror är på plats, eftersom det ledde till en massa patetiska inlägg enbart i syfte att få sylighet i TV. De grönas Helistö svamla på utan att man riktigt förstod vad han ville säga och passade på att tala om Rundradions dåliga ekonomi för att säkert fästa deras uppmärksamhet och Laura Kolbe talade sin vana troget historia – inte heller hon hade egentligen något att säga om själva beslutet.

Beslutet gjordes enhälligt. Själv hade jag ingenting att säga. Det enda som stör mig är att så många fullmäktigeledamöter talade om att vi igen kommer att få höja priset. Nu slog vi fast ett maximipris och jag tycker att huset faktiskt inte är värt ens den satsningen så för min del får det gärna vara om inte ens 140 miljoner euro räcker till. Har vi någon kostnadströskel alls?