Jan D. Oker-Blom

Valdebatt om NATO

Idag hade jag förmånen att få delta i en debatt i mycket professionellt sällskap och om väldigt viktiga frågor. Synd bara att medierna inte hade insett värdet av diskussionen. Journalisterna börjar kanske vara trötta på valet, men jag tycker ändå att om vi kandidater orkar så borde även journalisterna göra det – mindre än två veckor kvar! Det ironiska är nämligen att nu först börjar vanliga medborgare vakna. Av alla de säkert snart 100 e-postmeddelanden och telefonsamtal jag fått har nästan hälften kommit inom den vecka som gått.

I debatten talade Jaakko Iloniemi övertygande om ett NATO-medlemskap och om vad som bör förändras i grunden angående hur vi ser på vår säkerhet och vårt försvar. Mot ett finskt NATO-medlemskap talade framförallt Thomas Wallgren, men även Nils Torvalds. Inläggen var bra, men någon riktigt häftig debatt blev det inte trots väldigt olika åsikter, eftersom tempot var långsamt och debattens ordförande var lite väl intresserad av att höra sin egen röst.