Jan D. Oker-Blom

Terveydenhuoltoa kaikille opiskelijoille!

Opintotuen lisäksi on ensi kaudella ensiarvoisen tärkeätä ryhtyä toimenpiteisiin tehokkaan terveydenhuollon järjestämistä kaikille opiskelijoille. Paras ratkaisu olisi, jos YTHS:stä olisi mahdollista kehittää kaikkien opiskelijoiden järjestö.

Olen johdonmukaisesti ottanut tämän asian esille kaikissa vaalikeskusteluissa ja toivon, että tämän asian tiimoilta tulee mahdollisimman paljon palautetta äänestäjiltä kaikille ehdokkaille.

Näin kirjoitti Länsi-Uusimaa:

’Kyse on poliittisesta tahdosta’

Minna Harmaala
LOHJA | – Miksi yli 18-vuotiaiden opiskelijoiden pitää maksaa terveydenhuollosta, ihmetteli Iina Danielsson, 16, nuorisovaalipaneelissa Kanneljärvellä. Perjantaiseen paneeliin osallistui edustajia eri puolueista.

Vastauksista tuli selväksi, että kaikki panelistit näkevät terveydenhuollossa ongelmia.

Ruotsalaisen kansanpuolueen Jan Oker-Blom toivoi yliopisto-opiskelijoiden terveydenhuollon tapaista järjestelyä kaikille koulutusasteille.

Oker-Blom arveli, että ilmainen kunnallinen terveydenhuolto aiheuttaisi turhia käyntejä. Lahtinen ehdotti turhista käynneistä sakontyylistä maksua. Suomen sosialidemokraattisen puolueen ehdokas Anu Rajajärvi torjui sakkomaksut.