Jan D. Oker-Blom

Vantaa kärsii Sipoon kanssa

Logistiikka on jo pitkään ollut yksi Vantaan elinkeinoelämän kulmakiviä. Vantaan logistiikkakeskusten tulevaisuudennäkymät paranevat entisestään Helsinki-Vantaan lentokentän kehittyessä ja mikäli Venäjän liikenne jatkaa kasvuaan sekä erityisesti kun Vuosaaren satama valmistuu. Nyt olisi syytä suunnitella tulevaisuuden varalle tehokkaimmat reitit. Vantaa saattaa kärsiä paljon luovuttaessaan Helsingin ja Sipoon välisen aluekiilan Helsingille, koska alue on sekä arvokas että strateginen. Läntisen Sipoon raju rakentaminen ei ole muutenkaan Vantaan intressien mukaista, kuten se ei mielestäni ole myöskään Helsingin puhumattakaan Sipoon. Vantaa tulisi huolehtia asemastaan logistisena keskuksena ja kehittää sitä. Samalla voi tietenkin hallittua ja kohtuuhintaista kasvua suunnitella Helsingin kanssa siten, ettei uusia alueita tarvitse umpimetsästä hakea. Vantaa voisi keskustella laajemmastakin yhteistyöstä metropolin hengessä Helsingin kanssa sen sijaan että auttaa Helsinkiä hyökkäämään kohti Sipoota. Jos osittaisia tai jopa kokonaisia yhdistymisiä pitää hakea, olisi Vantaa ja Helsinki parempi yhdistelmä kuin mikään muu pääkaupunkiseudulla. Kysymys kuitenkin kuuluu, ollaanko varmoja suurempien rakenteiden synergiaeduista? Vaikka vaihtoehtona olisi laajempi yhteistyö? Ja mikäli ollaan, olisi paikallaan kysyä, miksi energiaa käytetään suunnitelmiin ja pakkotoimenpiteisiin pääkaupunkiseudulla, kun maassa on jopa satoja hyvin pieniä kuntia?