Jan D. Oker-Blom

Kuntavaaliehdokas

Olen ehdolla kunnallisvaaleissa huhtikuussa 2017. Vuodesta 2000 olen ollut mukana kunnallispolitiikassa ja vuodesta 2005 olen päätoimisen työni ohella istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa sekä useita kausia kaupunginhallituksessa. Päätyöni on vuodesta 2012 johtaa Finnish Business Angels Network ry:tä. Minua lähellä olevat asiat ovat yrittäjyys, kauniimpi ja parempi kaupunginsuunnittelu sekä kestävä kehitys ja urbanisaatio.

Saa mielellään ottaa yhteyttä Helsinkiä koskevissa kysymyksissä. Kuudennen polven helsinkiläisenä haluan tehdä kotikaupungistani (jossa aina olen asunut muutamia lyhyita ulkomaanjaksoja lukuunottamatta) entistä parempi kaupunki. Tavoitteeni on, että Helsinki on Suomen vahvin kunta, maan veturi ja maailman paras pääkaupunki.

Kiinnostukseni kohteena on veropolitiikka ja ollen äskettäin kirjoittanut julkaisun Suomen veropolitiikasta. ”Enkel Beskattning – Ekonomisk dynamik genom förenklingar” käsittelee yksinkertaisen, läpinäkyvän ja oikeudenmukaisen verotusmallin, joka edistäisi Suomen talouskasvua. Se on ostettavissa kampanjan tukemiseksi.