Jan D. Oker-Blom

Stadsdirektör / Kaupunginjohtaja

Tasavallan Presidentin Kansainvälistymispalkinto

Arvoisa herra Tasavallan Presidentti, hyvät kunniavieraat,

 

Finnish Business Angels Network ry:n puolesta haluan kiittää tunnustuksesta, kunniasta ja palkinnosta, joka on meille hienoin mahdollinen.

Kolmantena työpäivänäni FIBANin toimitusjohtajana olin Moskovassa vastaanottamassa Business Angel Network of the Year –palkintoa, eli Euroopan kattojärjestön palkintoa vuoden parhaalle enkeliverkostolle Euroopassa. Se oli hyvä alku nuorelle yhdistykselle. Siitä on viisi vuotta ja nyt pääsen täällä kiittämään vielä hienommasta palkinnosta. Tästäkin kunniasta minulle kuuluu vain pieni osa, sillä suurin kunnia kuuluu kaikille FIBANin aktiivisille jäsenille ympäri maata.

Tämän palkinnon saaminen korostaa kaikkea sitä minkä takia FIBAN on alun perin perustettu: halu edistää Suomen talouselämää, kansainvälisyyttä, työllisyyttä ja innovointia. Tärkeä ajuri voittoa tavoittelemattoman järjestön perustaneille enkelisijoittajille oli pääoman ja osaamisen ohjaaminen takaisin yhteiskunnalle. Järjestäytymiseen vaikutti myös voimakas tahto tukea suomalaisten yritysten innovaatioita ja maailmanvalloitusta, ja sitä kautta vahvistaa koko Suomen asemaa maailmassa. Toisin sanoen maamme kansainvälistäminen.

FIBAN on onnistunut kasvamaan maailman ehkä aktiivisimmaksi ja suurimmaksi enkeliverkostoksi, koska Suomesta on löytynyt niin paljon ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa riskiä, uskovat uusiin yritysideoihin ja ovat valmiita käärimään hihat auttaakseen suomalaisia yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään.

Kiitos herra Tasavallan Presidentti, kiitos 100 vuotias Suomi – olkoon enkelit kanssanne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *